ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Αρης είναι το φαβορί, μένει η επιβεβαίωση

Ο Αρης είναι το φαβορί, μένει η επιβεβαίωση

Ο Γιωργος Στράντζαλης γράφει για την ευρωπαϊκή μάχη του Αρη με την ΑΕ Λεμεσού στην «ΑΕΚ Αρένα» στη Λάρνακα

 

Μετά το 0-0 στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης θα ψάξει την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League στην Κύπρο, απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού, που στο πρόωρο παιχνίδι, ακριβώς μία εβδομάδα πριν, πέτυχε τον στόχο για τον οποίο παρατάχθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κράτησε το μηδέν στην άμυνα, έστω και με… καταστροφικό ποδόσφαιρο, δεν απείλησε (ενώ απειλήθηκε τουλάχιστον σε πέντε κλασσικές ευκαιρίες από τον Αρη) και έδωσε παράταση στην αγωνία της πρόκρισης.

 

Ο Αρης με βάση την εικόνα του πρώτου αγώνα παραμένει το φαβορί. Τα πάντα όμως θα κριθούν στην πράξη, από την αποτελεσματικότητα της ομάδας και από το κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Ο σοβαρός και ο τυχερός (σίγουρα) Αρης περνάει. Δεν περιμένω να δω μία ομάδα η οποία θα παίξει όπως έπαιξε η ΑΕΛ. Περιμένω μία ομάδα το ίδιο επιθετική, όπως την περασμένη Πέμπτη και με ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα.

 

Ο Παντελίδης ξέρει πολύ καλά πως το 0-0 κρύβει παγίδες κι έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του γι' αυτό το ματς, ακόμα και για τις αντίξοες συνθήκες (ανυπόφορη ζέστη και υψηλό ποσοστό υγρασίας) που θα συναντήσει. Το ερώτημα για μένα είναι πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΛ. Η λογική λέει ότι θα έχει διαφορετική προσέγγιση, γιατί πολύ απλά σήμερα δεν της φτάνει το μηδέν, θέλει γκολ και στο ενδεχόμενο να δεχτεί θα χρειαστεί δύο. Πιστεύω λοιπόν ότι η ΑΕΛ θα «απλώσει» το παιχνίδι και θα φροντίσει να έχει πιο πολλές επισκέψεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αυτό θεωρητικά βοηθάει τον Αρη να βγάλει την ενέργεια και την έκρηξη που έχει σαν σύνολο από τη μέση και μπροστά, ειδικά από τα άκρα που αποτελεί το δυνατό σημείο. Η ΑΕΛ θα έχει μία σημαντική απουσία, τού ηγέτη της Ντόσα Τζούνιορ, την ίδια ώρα που ο Αρης θα έχει ετοιμοπόλεμο τον Λάρσον. Μία πολύτιμη μονάδα για να φτιάξει παιχνίδι (και) από τα αριστερά και η συνεργασία του με τον Κόρχουτ θα είναι κομβική. Όπως κομβική θα είναι και η παρουσία των κεντρικών μέσων, Μπάσα-Ματίγια, αφού θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα το κατά πόσο ο Αρης θα ανταποκριθεί στη συνοχή την οποία έχει η κυπριακή ομάδα στον άξονα. Το μηδέν πίσω εξάλλου θα σημαίνει ότι ο Αρης θα χρειαστεί ένα γκολ για την πρόκριση στην κανονική διάρκεια. Βέβαια, εξίσου κομβικό για τον Αρη θα είναι να κάνει ό,τι δεν έκανε στην έδρα του, δηλαδή να σκοράρει. Ο Ιντέγε στο πρώτο ματς εξελίχθηκε σε μοιραίος για την ομάδα του, διότι πολύ απλά δεν έκανε τη δουλειά που κάνει ο επιθετικός. Είχε τις ευκαιρίες, δεν τις αξιοποίησε άρα νομίζω χρωστάει κάτι. Το γκολ πολλές φορές βέβαια είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς, οπότε όπως κι αν έχει ο Αρης σήμερα πρέπει να βρει τους… ήρωες του.

 

Θεωρώ λοιπόν ότι η πρόκριση εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόδοση των παικτών του Παντελίδη.

X