ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χοντραίνει το… παιχνίδι για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Χοντραίνει το… παιχνίδι για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Από υποψήφιος διαχειριστής, ο Γιώργος Καραμάνος έγινε υποψήφιος αγοραστής καθώς ζήτησε εγγράφως το 62% των μετοχών της εταιρίας

Μέχρι χθες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΑΣ ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Καραμάνο αφορούσαν αποκλειστικά την παραχώρηση του μάνατζμεντ της ΚΑΕ. Από το… πουθενά, έφτασε πρόταση για την απόκτηση του 62% των μετοχών της εταιρίας η οποία βάζει την υπόθεση σε διαφορετική βάση ανεξαρτήτως του ότι η έγγραφα πρόταση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη.

 

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία προκάλεσε την έκπληξη τόσο των ανθρώπων του ΑΣ όσο και των μετόχων της ΚΑΕ (σ. σ. Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Ηλίας Βιολίδης, Κώστας Αμοιρίδης).

 

Γιατί η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών γινόταν σε άλλη βάση, ταυτόχρονα βρισκόντουσαν σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων ούτως ώστε να καταλήξουν στην τελική μορφή του μνημονίου συνεργασίας. Τι άλλαξε; Στη συγκεκριμένη ερώτηση μπορεί να απαντήσει μόνο ο ίδιος ο Γιώργος Καραμάνος. Αν δηλαδή η απόφαση κατάθεσης επίσημης πρότασης για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι ρεαλιστική ή αποτελεί ένα μέρος επικοινωνιακού παιχνιδιού. Κι αυτό διότι από το περιβάλλον του Αθηναίου επιχειρηματία αναδεικνύεται δυσαρέσκεια για την ταχύτητα των κινήσεων. Ενδεχομένως να θεωρεί ότι ο ΑΣ ΠΑΟΚ αποφεύγει για «τελειώσει» τις όλες διαδικασίες με απώτερο σκοπό να κερδίσει χρόνο ούτως ώστε να εξετάσει κι άλλες λύσεις. Αυτό το σενάριο δεν απέχει από την πραγματικότητα. Πράγματι στις τάξεις του Ερασιτέχνη είναι επιφυλακτικοί όπως εξάλλου θα ήταν ο καθένας, από τη στιγμή που δεν έχουν αναφερθεί ονόματα και διευθύνσεις των ανθρώπων που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια του κ. Καραμάνου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οδηγός είναι το παρελθόν, η περίπτωση Δρόσου και όσα μοιραία ακολούθησαν για την ΚΑΕ.

 

Υπάρχει κι ένα ακόμη στοιχείο. Στην έγγραφη πρόταση που κατατέθηκε για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, τα στοιχεία είναι ελλιπή. Η πρόταση περιλαμβάνει εταιρία συμφερόντων του κ. Καραμάνου και τίποτε περισσότερο.

 

Το βέβαιο είναι ότι μετά την αλλαγή δεδομένων, στον ΠΑΟΚ έγιναν ακόμη πιο επιφυλακτικοί για την περίπτωση του κ. Καραμάνου. Υπολογίζουν όλα όσα (τους) είχε πει ο τελευταίος στις συναντήσεις, τότε είχε αναφερθεί η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής και από το πουθενά έρχεται πρόταση ανάληψης μιας εταιρίας με χρέη 5εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των 2.5εκ. ευρώ που αποτελούν ταμειακές διευκολύνσεις του Ιβάν Σαββίδη). Κι ενώ μάλιστα δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Επισήμως, κανείς άνθρωπος του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Απαντες παραδέχθηκαν ότι η υπόθεση σοβαρεύει, προβλέπεται να υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των ανθρώπων του συλλόγου με την πρόθεση τη δημιουργίας ενός πιο ασφαλούς δρόμου (και για τις δύο πλευρές) ένταξης του κ. Καραμάνου στην ομάδα, εφόσον επιμείνει ασφαλώς για την αγορά του 62% των μετοχών.

 

Επιδιώκουν μια συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη

Η αλήθεια είναι ότι μέσα από την πρόταση απόκτησης του 62% των μετοχών, ο Γιώργος Καραμάνος «διευκόλυνε» τους ανθρώπους του ΑΣ ούτως ώστε να προγραμματιστεί… ευκολότερα μια συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη. Για ηθικούς λόγους, οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να μιλήσουν κατ’ ιδίαν με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και φυσικά να ζητήσουν την άποψή του.

 

Πλέον το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικό αλλά και νομικό. Κι αυτό διότι ο κ. Σαββίδης έχει προσφέρει ταμειακές διευκολύνσεις 2.5 εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά αποκτά και τυπικά το δικαίωμα της άποψης. Αν δηλαδή δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο μετοχοποίησής του, με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτομάτως γίνεται μεγαλομέτοχος.

 

Χθες το βράδυ αναμενόταν να έρθει στη Θεσσαλονίκη και οι επιτελείς του ΑΣ ήδη ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του. Θα συζητήσουν το θέμα των ταμειακών διευκολύνσεων που έχει προσφέρει στην ΚΑΕ (τα οποία βέβαια ουδέποτε ζήτησε πίσω, αλλά ξεκαθάρισε ότι μόνο στην περίπτωση που εμπλακεί στην εταιρία ένας επιχειρηματίας αντίστοιχου βεληνεκούς θα συζητήσει σχετικά), κυρίως όμως θα ζητήσουν την άποψή του. Προφανέστατα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο δημιουργίας άλλης λύσης με την υποστήριξη του κ. Σαββίδη. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X