ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δημητριάδης: «Πόσο να αντέξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;»

Δημητριάδης: «Πόσο να αντέξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ μίλησε στο Metropolis 95.5 για την κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Mε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης μεταξύ άλλων ανέφερε: “Χαίρομαι κ.Υφυπουργέ που βοηθάς μέσω φοροελαφρύνσεων και απαλλαγών το φτωχό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω όμως ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθείτε και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον ερασιτέχνη παράγοντα. 

 

Πιστεύω ότι, μάλλον εσείς, όπως και οι προηγούμενοι σας, αλλά και οι επόμενοι από εσάς, δεν σας ενδιαφέρει το κοινωνικό αγαθό που προσφέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν σας ενδιαφέρει το αληθινό και άδολο ποδόσφαιρο, αυτό που δεν έχει λάμψη, αλλά έχει ελπίδα στα μάτια των μικρών παιδιών”.

 

Μιλώντας στον Δημήτρη Κανελλάκη και στο Metropolis 95,5 τόνισε: «Δεν ήταν πολιτική κίνηση ούτε έριξα μομφή στον υφυπουργό κ. Αυγενάκη. Κατά καιρούς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Πρέπει κάποια στιγμή μια κυβέρνηση και εύχομαι η σημερινή να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να επιχορηγεί απευθείας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εχουν να πάρουν ερασιτεχνικά σωματεία χρήματα δώδεκα χρόνια. Δεν μπορούν να βλέπουν τα ερασιτεχνικά σωματεία όπως τις επιχειρήσεις. Δεν είμαστε επιχειρήσεις, Φέτος έφυγαν από τα Πρωταθλήματα μας έντεκα σωματεία επειδή δεν είχαν παράγοντες να ασχοληθούν, με τον φόβο συνεχώς ότι θα έρθει και κάποιος να τους ελέγξει. Πόσο να αντέξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Δεν έχουν τα σωματεία βοήθειες ούτε από τους δήμους. Υπάρχουν κάποιοι που βοηθάνε τα σωματεία αλλά οι περισσότεροι παίρνουν χρήματα ακόμη και για τις ώρες προπόνησης».

 

Ο Σάββας Δημητριάδης αναφορά έκανε και στις ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν στα έξοδα ομάδων που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι πάνω από 75 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και οι οποίες θα ισχύσουν από φέτος.

X