ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Εγκαυματίας πυροσβέστης στην Εύβοια: «Μας κύκλωσε η φωτιά»

Εγκαυματίας πυροσβέστης στην Εύβοια: «Μας κύκλωσε η φωτιά»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του


Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έδωσε ο εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε στη φωτιά της Εύβοιας και εχθές εγχειρίστηκε.

 


Ο Κυριάκος Καραφτόπουλος μίλησε για τις δραματικές ώρες που βίωσε στην Εύβοια και για τη φωτιά που τους περικύκλωσε.

 

«Δεν είχε καθόλου φλόγες, αλλά έκανε έναν αέρα και η φωτιά ήταν σαν ανεμοστρόβιλος. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν κόλαση! Τραυματίστηκα στα χέρια μου. Η φωτιά ήταν γύρω στα 200 μέτρα. Είχε μία φλόγα μικρή. Κάνει έναν αέρα, έναν ανεμοστρόβιλο μες στη χαράδρα. Μας κύκλωσε! Και τα πυροσβεστικά και έφυγα μέσα από τις φλόγες. Γιατί άμα καθόμουνα εκεί, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Μπορεί να μη μίλαγα τώρα», είπε μεταξύ άλλων ο εθελοντής πυροσβέστης.

 

Στο πλευρό του στο νοσοκομείο βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του. Ο πατέρας του συγκινημένος την ώρα που εγχειριζόταν το παλικάρι του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ζήτησε από την Πολιτεία να μην ξεχάσει ούτε τον γιο του ούτε τους υπόλοιπους εθελοντές που ρίχνονται στη φωτιά για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Από την πλευρά της, η μητέρα του δήλωσε περήφανη για τον γιο της.

 

Τον τραυματία επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τον συνεχάρη για την αυτοθυσία του στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια και τόνισε ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα του σε όλη τη διαδρομή αποκατάστασης «Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι -σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια- να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του πυροσβέστη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

X