ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η επιβεβλημένη ενίσχυση και η ανεξήγητη δυσπραγία

Η επιβεβλημένη ενίσχυση και η ανεξήγητη δυσπραγία

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για το «μήνυμα» του Φερέιρα για μεταγραφές και τους ρυθμούς που πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ για να καλύψει τα κενά

Θα λέγαμε το κλασικό ότι «είπε τα πράγματα με το όνομα τους», κάτι που συνήθως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως η διαπίστωση ότι οι Πρωταθλητές με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα απουσιών βασικών μονάδων τους, λόγω τραυματισμών (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ) και των «αποχωρήσεων» οι οποίες είχαν προγραμματιστεί στο περίπου, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να αντικατασταθούν με ποιοτικότερες προσθήκες, ενόψει μάλιστα και της τεράστιας ευκαιρίας που έδιναν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ φώναζαν από μακριά – σχεδόν κραύγαζαν - ότι επιβαλλόταν να ενισχυθούν άμεσα, έγκαιρα, αλλά και σε υψηλό επίπεδο, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι στιγμής.

 

Κάποιες αποσπασματικές κινήσεις που έγιναν στην «τρέχουσα» - αν και τυπικά δεν έληξε – καλοκαιρινή περίοδο δεν θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει σοβαρές και στοχευμένες, από τη στιγμή που δεν έλυναν τα προβλήματα, τα οποία αφορούσαν την απορφανισμένη μεσαία γραμμή. Αυτό δεν χρειαζόταν βέβαια και μεγάλη προσπάθεια για να το αντιληφθεί και να το επισημάνει ένας έμπειρος κόουτς όπως ο Φερέιρα. Έτσι, μετά και το τρίτο φιλικό παιχνίδι, χωρίς κανένα ενδοιασμό αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης του ρόστερ, τονίζοντας ιδιαίτερα όμως, τη γύμνια του κέντρου και την απουσία ενός παίκτη μεγάλης εμπειρίας και ηγετικής νοοτροπίας, ο οποίος θα αποτελούσε τον εξισορροπιστή, και τον επιτελικό καθοδηγητή του σχήματος.

 

Είμαστε σίγουροι πως οι καθ ύλην αρμόδιοι (ιδιαίτερα ο τεχνικός διευθυντής) θα άκουσαν με προσοχή τα όσα είπε ο κόουτς και ότι επίσης θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις έστω και καθυστερημένα, μιας και δεν φρόντισαν ή δεν το κατάφεραν να το κάνουν έγκαιρα για τους οποιουσδήποτε λόγους. Αν υπάρχουν βέβαια τέτοιοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια τόσο εμφανή – όσο και ανεξήγητη – μεταγραφική δυσπραγία. Δεν υπάρχει λόγος όμως να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή συζήτηση για αυτό το θέμα. Ίσως να το κάνουμε στο μέλλον. Μένουμε στην απλή υποψία της έλλειψης σοβαρής ενδοεπικοινωνίας ή και σε μια ενδοοικογενειακή αντιπαράθεση, προσθέτοντας ασφαλώς και τον παράγοντα μιας πιθανής εμπλοκής και αβελτηρίας, με όσα παρασκηνιακά συνέβησαν και τα οποία αφορούσαν το περίεργο χρονικό της αποχώρησης του Λουτσέσκου.

 

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση αν και κατά πόσο «εισακούστηκε» ο Αμπέλ Φερέιρα, δημοσιοποιώντας τη σχετική αγωνία του με το κυρίαρχο συμπέρασμα του. Αυτό που έχει σχέση με την αναγκαιότητα της μεταγραφικής ενίσχυσης και της απόκτησης ενός παίκτη υψηλών προδιαγραφών για το κέντρο. Εκείνο όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση προκαλεί εντύπωση, είναι ότι διαβάζουμε πως η αναζήτηση για αυτόν τον παίκτη – ορχήστρα γίνεται σε χαμηλότερο επίπεδο και όχι στη λίστα των πρωτοκλασάτων. Μετά την δήλωση Ολιβέιρα, όλοι θα περίμεναν να ακουστούν ονόματα παικτών της ίδιας εμβέλειας.

 

Όταν όμως γίνεται λόγος για κάποιον εξίσου ικανό και σημαντικό όπως επί παραδείγματι ο Σανκαρέ, περιέργως διακινούνται διαρροές πως δεν βρίσκεται στα πλάνα των μεταγραφικών αναζητήσεων του Μπράνκο. Στα οποία βέβαια υπάρχουν δευτεροκλασάτοι αρκετοί. Ωστόσο ελπίζουμε ότι οι διαρροές αυτές να είναι κινήσεις στρατηγικής που ακολουθούνται για ευνόητους λόγους. Γιατί αυτή τη στιγμή η οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση ή άστοχη επιλογή, σίγουρα θα προκαλέσει ζημιά. Τελειώνοντας ευχόμαστε στις «επόμενες ώρες» να ακούσουμε κάτι που θα ικανοποιεί και τον Πορτογάλο κόουτς, αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/7)

X