ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο …ήχος ονόματος κι η εικόνα απόδοσης του!

Ο …ήχος ονόματος κι η εικόνα απόδοσης του!

Ο Ρουμάνος προπονητής δεν κρύβει την επιθυμία του να παράγει …Δικούς του καρπούς ενώ παράλληλα εισάγει καρπούς και σπόρους κιόλας!

Μεταγραφή του Εργκίς Κάτσε η (…τυχόν) επιστροφή του; Γιατί όχι. Ο Αλβανός διεθνής είναι ήδη κατά γενική παραδοχή, δοκιμασμένος. Εάν είναι συνάμα κι επιτυχημένος; Θα φανεί κατά ειδική παραδοχή. Με άλλα λόγια; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αποφασίσει.

 

Το γεγονός πάντως, της επιλογής του συγκεκριμένου παίκτη για την προετοιμασία είναι ενδεικτικό. Για να μην πούμε αποδεικτικό της μη επιφανειακής προσέγγισης των μεταγραφικών αναγκών του ΠΑΟΚ. Στην ΠΑΕ διοικητική και τεχνική ηγεσία εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Αξιοποιούν όλα τα δεδομένα. Τούτο δε, πριν υλοποιήσουν μεταγραφικές κινήσεις.

 

Γι’ αυτό και δεν επικρατεί αγωνία στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Επικρατεί αδημονία. Όπως και να το κάνουμε καλοκαίρι… Μπάνια του λαού δηλαδή, δίχως μεταγραφικές ζυμώσεις δεν τα ευχαριστιέται ο φίλαθλος. Έξις , δευτέρα φύσις βλέπετε!

 

Και που είστε; Δε λέμε πως ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος αλλάζει επίπεδο με τον Εργκίς Κάτσε. Έτσι; Λέμε πως – υποθέτοντας πως ο Ρουμάνος προπονητής έχει κάτι στο μυαλό του για την συγκεκριμένη περίπτωση – ο Αλβανός διεθνής είναι μία λύση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

 

Ανάλογη είναι η προσέγγιση μας και στην περίπτωση του ανατέλλοντος Λάζαρου Λάμπρου. Υπό την προϋπόθεση φυσικά, πως στην προετοιμασία θα φανεί κατά πόσο τόσο αυτός, όσο κι ο Εργκίς Κάτσε δύνανται, να στηρίξουν πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Να τον δικαιώσουν. Εκεί, στην προετοιμασία, θα κριθούν όλοι. Ως εκ τούτου δεν σπεύδουμε, να μακαρίσουμε οποιονδήποτε πριν ολοκληρωθεί η προετοιμασία.

 

Κι επιμένουμε φυσικά, πως με υγιείς Πόντους Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο κι Αντελίνο Βιεϊρίνια… Ο ΠΑΟΚ θα είχε σχεδόν πλήρες ρόστερ. Πληρέστερο τουλάχιστον, όλων των σοβαρών αντιπάλων του. Και το κυριότερο; Δοκιμασμένο και πετυχημένο. Για τα περσινά δεδομένα βεβαίως, βεβαίως… Όλα κι όλα.

 

Για τα εφετινά; Είπαμε. Ανέβηκε πολύ ψηλά ο πήχης των απαιτήσεων από τους φίλους του «δικέφαλου». Απαιτείται κι η άρση στο ανάλογο ύψος του πήχη των υποχρεώσεων προπονητών και παικτών τους.

 

Επιτρέψτε μας όμως, εδώ να επαναλάβουμε πως – κατά πως φαίνεται – ο Ραζβάν Λουτσέσκου στοχεύει στην ανάδειξη και του Λάζαρου Λάμπρου αλλά και του Δημήτρη Μελιόπουλου σε σημαντικά αγωνιστικά στελέχη του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος προπονητής δεν κρύβει την επιθυμία του να παράγει …Δικούς του καρπούς ενώ παράλληλα εισάγει καρπούς και σπόρους κιόλας!

 

Μην βιαστείτε όμως, να μ΄σς ψέξετε επειδή δεν διαβάζετε από εμάς για μεταγραφές αεροδρομίου. Δεν διαβάζετε κατ’ αρχήν καθώς το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι τέτοιο ώστε να μην επιζητά τις εντυπώσεις αλλά την ουσία. Και στη συνέχεια δεν διαβάζετε επειδή κι ο κόσμος του ΠΑΟΚ επιζητά πλέον, την ουσία κι ουχί τις εντυπώσεις. Αρκείται σε κινήσεις με ουσιαστικές προοπτικές απόδοσης αντί κινήσεων εντυπωσιασμού.

 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… Στα μεταγραφικά πλάνα του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου είναι κι ενισχύσεις με παίκτες απόν το πάνω ράφι. Ονόματα τέτοιων κυκλοφόρησαν. Δεν διαψεύσθηκαν. Κι είναι οι διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη.

 

Όπως και να το κάνουμε ο ΠΑΟΚ χρήζει ενισχύσεων για να ανταποκριθεί στις υψηλότατες υποχρεώσεις της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και δη σημαντικών ενισχύσεων. Η σημαντικότητα τους βέβαια, δε θα φανεί από τον… ήχο του ονόματος αλλά από την εικόνα της απόδοσης τους. Διαφωνείτε;

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X