ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο κ. Γουλιέλμος δύσκολα θα πείσει τους χρηματοδότες

Ο κ. Γουλιέλμος δύσκολα θα πείσει τους χρηματοδότες

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για το οικονομικό πρόβλημα του μπασκετικού Αρη που δεν φαίνεται να μπορεί να το λύσει ο Γουλιέλμος

Ωραίες οι ασκήσεις επί χάρτου των διοικητικών παραγόντων και τα αφηγήματα τους “για καλύτερες ημέρες”. Ανεξαρτήτως ομάδας και αθλήματος. Εκείνο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρητικά όλοι οι αθλητικοί παράγοντες μπαίνουν με καλές προθέσεις σε μία επαγγελματική ομάδα. Απλώς στη διαδρομή σε κάποιους δεν τους βγαίνουν οι… αριθμοί ή βρίσκουν εμπόδια γιατί η μπάλα δεν κάνει τα χατίρια των παικτών. Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως είναι το οικονομικό, γιατί όπως λέει ο λαός “ότι δεν γίνεται με λεφτά, γίνεται με περισσότερα λεφτά”. Οταν όμως δεν υπάρχει μπάτζετ για μία ομάδα και ο ιδιοκτήτης κυνηγάει την… ουρά του, προσπαθώντας να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα, εκεί μπερδεύονται τα πράγματα.

 

Ο κ. Δημήτρης Γουλιέλμος, ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης έχει δηλώσει ότι το ταμείον είναι μείον. Μπορεί να μην το είπε ξεκάθαρα, αλλά το προσκλητήριο προς του επιφανείς οικονομικά φίλους του Αρη, προκειμένου να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αυτό δηλώνει.

 

Το γιατί ο κ. Γουλιέλμος έφτασε σ’ αυτό το σημείο είναι λίγο πολύ γνωστό. Είτε γιατί υπολόγισε σε έσοδα που ποτέ δεν ήρθαν, είτε γιατί προσπάθησε να πουλήσει εμπορικά δικαιώματα πιστεύοντας ότι ο Αρης έχει τη δυναμική της δεκαετία του ‘90, τελικώς βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Αφήνει να κυκλοφορεί ότι μπορεί να βοηθήσει με φρέσκο χρήμα, περίπου 150.000 ευρώ, αλλά αυτά τα χρήματα δεν σώζουν την παρτίδα. Ο Αρης έπρεπε χθες να έχει λύσει το θέμα με τα ΒΑΝ ώστε να μπορεί να ξέρει ο κόουτς τι ομάδα θα σχεδιάσει.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στους επιφανείς οικονομικά παράγοντες και στη διάθεση τους για οικονομική συμπαράσταση.

 

Αν η διάθεση τους δεν δώσει λύσεις, τότε ο κ. Γουλιέλμος ή θα πρέπει να αφήσει τα κλειδιά της ΚΑΕ Αρης κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας ή να διοικήσει με το βαρίδιο του ΒΑΝ στην πλάτη. Διαλέγει και πράττει.

 


FOCUS

Η ήττα του συνδυασμού του δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη μεγεθύνεται από το γεγονός ότι μετά από 55 χρόνια η κεντροαριστερά στη Θεσσαλονίκη χάνει το προπύργιο της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πάντως και επιτυχία του νεοεκλεγέντα δημάρχου δεν τη λες, γιατί στις… μονομαχίες που “αυτοκτονεί” ο ένας μονομάχος δεν υπάρχει νίκη του αντιπάλου του.

 

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (5/6)

X