ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κοινή ανακοίνωση έξι συνδέσμων κατά της αναδιάρθρωσης

Κοινή ανακοίνωση έξι συνδέσμων κατά της αναδιάρθρωσης

Για σχέδιο που εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα των μεγάλων κάνουν λόγο οι οργανωμένοι οπαδοί έξι ομάδων της Γ' Εθνικής.

Για σχέδιο που εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα των μεγάλων και δεν αποσκοπεί στη βελτίωση του ποδοσφαίρου κάνουν λόγο οι οργανωμένοι οπαδοί έξι ομάδων της Γ’ Εθνικής.

 

 

Βολές κατά του πλάνου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαπολύουν έξι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών.

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν σύνδεσμοι οπαδών της Βέροιας, της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου, του Πανσερραϊκού, του Αιγάλεω και του Αιολικού. Ολες ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική, κατηγορία, η οποία εμφανίζεται ως η πλέον θιγμένη και αδικημένη από τον νέο «χάρτη» του ποδοσφαίρου.

 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως το πλάνο αναδιάρθρωσης ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων του ποδοσφαίρου και δεν αποσκοπεί στη βελτίωση και τη δημιουργία συνθηκών υψηλότερης ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Ενημερωθήκαμε ότι την Τρίτη 9-4-2019 θα ψηφιστεί η περιβόητη αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, βρίσκοντας για ακόμα μία φορά τις ιστορικές ομάδες αδικημένες. Ομάδες με κόσμο που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Σαν οργανωμένοι οπαδοί, τασσόμαστε κατά της αναδιάρθρωσης που θίγει τις ομάδες μας. Δεν επιτρέπεται οι πρωταθλητές της Γ' εθνικής να ανεβαίνουν σε μία κατηγορία η οποία ουσιαστικά θα είναι πάλι η τρίτη σε τάξη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Επίσης δεν επιτρέπεται ομάδες ιστορικές, οι οποίες βρίσκονται άδοξα στη Γ' εθνική και δε κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν, να τους βρίσκει η νέα χρονιά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.

 

Επίσης είναι άδικο ομάδες που φέτος υποβιβάζονται από τη δεύτερη κατηγορία, να βρίσκονται τη νέα χρονιά δύο κατηγορίες κάτω και ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία να πέφτουν στη τρίτη εθνική, καθώς και να προβιβάζεται μόνο μία ομάδα απευθείας στη πρώτη κατηγορία. 

 

Είναι γνωστό ότι όλο αυτό συμβαίνει για τα συμφέροντα των μεγάλων και όχι για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Εάν θέλατε αναδιάρθρωση θα έπρεπε να επαναφέρετε τη Δ' εθνική την οποία πριν κάποια χρόνια άστοχα καταργήσατε και όχι να μπερδεύετε τον κόσμο αλλάζοντας ονόματα στις κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

 

Μη παίζετε με τα νεύρα μας και την υπομονή μας. Τα χρόνια που περνάμε είναι πέτρινα αφήνοντάς μας αρκετά χρόνια μακριά από την Α' εθνική που εσείς θέλετε να την κόψετε στη μέση διαχωρίζοντας τους πλούσιους από τους φτωχούς. 

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν:

 

Γαλάζιοι Αργοναύτες (ΑΟ Καβάλα)

Che Guevara Club (Πανσερραικός)

Austrian Boys (Ολυμπιακός Βόλου) 

Queen’s Boyz (Βέροια)

Οπαδοί του Αιγάλεω

Οπαδοί του Αιολικού

X