ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κόντης: «Σωστή η τιμωρία του ΠΑΟΚ για Γκαρθία, η πράξη μετράει»

Κόντης: «Σωστή η τιμωρία του ΠΑΟΚ για Γκαρθία, η πράξη μετράει»

Ο βοηθός του Ισπανού προπονητή των «ερυθρολεύκων» στο ντέρμπι της Τούμπας που δεν άρχισε ποτέ θεωρεί σωστή την τιμωρία του Δικεφάλου.

Δίκαιη θεωρεί την τιμωρία του ΠΑΟΚ για το περιβόητο ντέρμπι της Τούμπας τον Φεβρουάριο του 2018 ο Χρήστος Κόντης.

 

Το παιχνίδι δεν άρχισε ποτέ λόγω του ανοιχτού ρολού χαρτιού που βρήκε τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία.

 

Ο τότε βοηθός του καταλανού τεχνικού έδωσε συνέντευξη στο sport24.gr και τόνισε ότι δεν έχει σημασία το πόσο πόνεσε ή χτύπησε ο Γκαρθία αλλά η πράξη.

 

«Για εμένα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η πράξη τιμωρείται. Δεν τιμωρείται αν πόνεσε πολύ ή λίγο ο Γκαρθία και ο κάθε Γκαρθία. Εγώ ήμουν μπροστά στο σκηνικό. Αν δεχθείς ένα τέτοιο ρολό στο μάτι, μπορεί να σου το βγάλει. Επομένως, δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε μία τέτοια συζήτηση. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για την πράξη. Κι έτσι πρέπει να γίνεται για τον κάθε ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μπορεί να μην έφταιγαν, αλλά έπρεπε να είχαν ελέγξει τους φιλάθλους/οπαδούς της ομάδας.

 

Εγώ είμαι της άποψης πως τα πρωταθλήματα δεν πρέπει να κρίνονται μ’ αυτό τον τρόπο, αλλά όταν έχεις οπαδούς μ' αυτό το σκεπτικό, κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Και στο τέλος της ημέρας, αφού δεν μπορείς να τιμωρήσεις τον οπαδό, θα τιμωρηθεί η ομάδα. Προφανώς και δεν είναι καλό, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία λύση στο φαινόμενο. Όταν δεν τιμωρείται η πράξη, υπάρχει πρόβλημα. Δεν γίνεται στο εξωτερικό να έχουν βρει τη λύση κι εμείς να ψαχνόμαστε ακόμα» δήλωσε σχετικά ο Κόντης.

 

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε αρχικά με μηδενισμό και αφαίρεση τριών βαθμών. Στην έφεση οι «ασπρόμαυροι» κρίθηκαν υπαίτιοι μη τέλεσης αγώνα και έχασαν το παιχνίδι με 0-3 στα χαρτιά. 

 

Αποφάσεις που έμελλε να στοίχισουν στον ΠΑΟΚ την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της σεζόν 2017-2018 μαζί με τον μηδενισμό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που διακόπηκε μετά το γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε από τον διαιτητή Γιώργο Κομίνη.  

 

 

X