ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μεταγραφική ενίσχυση του Αρη, τα ρίσκα και οι Κινέζοι επενδυτές

Η μεταγραφική ενίσχυση του Αρη, τα ρίσκα και οι Κινέζοι επενδυτές

Λογικά ο Σάββας Παντελίδης θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τον ρυθμό με τον οποίο συμπληρώνεται το ρόστερ του Αρη

Ο προπονητής των «κίτρινων» που ήταν υποψιασμένος από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για την ολοκλήρωση του ρόστερ, είχε εκφράσει εγκαίρως την επιθυμία του όταν η ομάδα θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από το μεταγραφικό σχεδιασμό της. Αρα το πρόσημο στην εξίσωση της ενίσχυσης της ομάδας είναι θετικό.

 

Ο Αρης έχει αποκτήσει Σούντγκρεν, Ντουάρτε, Εμαν, Ιντέγιε και πήρε ως μεταγραφή τον δοκιμασμένο Ροζ. Παντρεύει στο επιθυμητό επίπεδο το ταλέντο με την εμπειρία, ενόψει μίας αγωνιστικής περιόδου η οποία θα έχει περισσότερες απαιτήσεις από ότι η προηγούμενη. Aυτό βεβαίως είναι προϊόν δύο παραγόντων: Πρώτον ότι ο Αρης μετά την εμφατική παρουσία του κατά το προηγούμενο Πρωτάθλημα και την έξοδο του στην Ευρώπη έχει γίνει περισσότερο ελκυστικός επαγγελματικός προορισμός, για δεκάδες ποδοσφαιριστές που έχουν ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική εμπειρία. Ακόμη και για εκείνους που θέλουν να έχουν καλύτερη επαγγελματική συνέχεια και βλέπουν τον Αρη ως μία καλή ευκαιρία για να αποκτήσουν υπεραξία.

 

Η περίπτωση του Ιντέγιε είναι μία από αυτές. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι τόσο ο κ. Καρυπίδης όσο και οι συνεργάτες του στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας είναι πλέον σοφότεροι, μετά από μία χρονιά που έψαχναν τα πατήματα τους. Κι αν τα βρήκαν, κάτι τέτοιο έγινε μετά τα μισά του Πρωταθλήματος. Τότε που έδειξαν αντανακλαστικά, μπροστά στο κίνδυνο να καταρρεύσει η ομάδα και έκαναν τις απαραίτητες διορθωτικές μεταγραφικές κινήσεις.

 

Ο Αρης λοιπόν θεωρητικά βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη δημιουργία ενός ρόστερ το οποίο θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δύο εγχώριων διοργανώσεων και ίσως μίας τρίτης, αν όλα πάνε καλά και προχωρήσει στο Europa League.

 

Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν έχει να κάνει με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής προσπάθειας γιατί στις προτεραιότητες παραμένουν η απόκτηση ενός παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Ματέο Γκαρσία και έναν για το αριστερό άκρο της άμυνας. Σε δεύτερο πλάνο είναι και οι εναλλακτικές λύσεις καθώς ο Αρης, όπως και όλες οι ομάδες της Super League 1, θα έχουν φέτος πρόσθετους αγώνες στην πλάτη τους.

 

Το δεύτερο σημαντικό είναι οι πηγές χρημάτων για την υπέρβαση του μπάτζετ. Αυτές τις ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο κ. Καρυπίδης που πλέον διαθέτει μεγαλύτερη παραγοντική ωριμότητα απ’ ότι στα πρώτα χρόνια που ανέλαβε τον Αρη. Τότε που σκορπούσε τα λεφτά του προσπαθώντας να εντυπωσιάσει ή γιατί είχε άγνοια των δεδομένων. Αν λοιπόν ο κ. Καρυπίδης ποντάρει στη συμμετοχή του Αρη στους ομίλους του Europa League και προχωράει σε θεαματικά μεταγραφικά ανοίγματα, παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο. Αν έχει εξασφαλισμένα ποσά από πιθανές συνεργασίες με γεια του και χαρά του.

 

Πάντως καλά πληροφορημένη πηγή υποστηρίζει ότι η ιστορία με τους Κινέζους μπορεί να μην έχει… δράκους, αλλά έχει αρκετό ακόμη δρόμο για να δημιουργήσει όφελος για τον Αρη.

 

FOCUS

 

O δικηγόρος παράγοντας προετοιμάζει είσοδο στο νέο δ.σ και θα τον παρουσιάσει ως αξιόπιστη λύση, “θαμώνα” του Πανοράματος που στο παρελθόν είχε περιπέτειες με ακάλυπτες επιταγές και διπλό Α.Φ.Μ.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X