ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να πάρει παικταράδες για το Τσάμπιονς Λιγκ

Να πάρει παικταράδες για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την όρεξη που ανοίγει στον ΠΑΟΚ με τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά του

Και τώρα; Ο ΠΑΟΚ τελείωσε πανηγυρικά την περίοδο και ο κόσμος του παραμένει μεθυσμένος από την κατάκτηση του ντάμπλ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 

Όμως η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπροστά υπάρχει η επόμενη μεγάλη πρόκληση: η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ!

 


Στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή, το ρητό είναι ξεκάθαρο και δοκιμασμένο: είναι δύσκολο να πατήσεις στην κορυφή. Είναι όμως ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί. Κι αυτό γιατί, όλοι θέλουν να γκρεμίσουν τον πρώτο από την κορυφή, να νικήσουν τον πρωταθλητή, να του αρπάξουν την κούπα, να την κάνουν δική τους ή απλά να τον νικήσουν για να έχει η νίκη τους μεγαλύτερη αξία.

 


Τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα τον περιμένουν στην γωνία με άγριες- αγωνιστικές- διαθέσεις. Τον πρωταθλητή θέλουν να τον νικήσουν όλοι. Πλέον θα τον υπολογίζουν διπλά. Για να παραμείνει στη θέση του και να υπερασπιστεί τους τίτλους του πρέπει να δυναμώσει. Να ενισχυθεί στο γήπεδο για να κρατήσει τα σκήπτρα.
Κι αν στο φτωχό ελληνικό πρωτάθλημα κάτι τέτοιο δεν απαιτεί υπέρμετρη υπέρβαση, εκεί που πρέπει να γίνει πραγματικά η διαφορά είναι στην Ευρώπη. Τις πραγματικά μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλες διοργανώσεις, τα μεγάλα παιχνίδια, οι μεγάλοι αντίπαλοι. Αν θέλει ο ΠΑΟΚ να κάνει το επόμενο βήμα και να αλλάξει οριστικά επίπεδο πρέπει να μπει στα κλαμπ της Ευρώπης. Να φωνάξει παρών στους ομίλους.

 


Σήμερα, όπως απέδειξε η φετινή ευρωπαική εμπειρία, ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος για τους ομίλους. Το πάθημα έγινε μάθημα και η εμπειρία ήταν διδακτική. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το επόμενο βήμα τότε χρειάζονται δύο πράγματα. Να κρατήσει τον βασικό κορμό της φετινής ομάδας και να προχωρήσει σε προσθήκες. Όχι για να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο αλλά για να προσθέσει ποιότητα στο σύνολο! Να φέρει παικταράδες!

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (15/5)

X