ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νέα ληστεία βαθμών στο Φάληρο, με νέα κάλπικη νίκη του Θρύλου

Νέα ληστεία βαθμών στο Φάληρο, με νέα κάλπικη νίκη του Θρύλου

Συνεχίζονται οι προκλήσεις, με το Πρωτάθλημα να κινδυνεύει να εκφυλιστεί σε μία μονόπρακτη ερυθρόλευκη φαρσοκωμωδία - Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας

Με την ταχύτητα, αλλά και την κυνικότητα που επιδεικνύουν, όλοι όσοι αδίστακτοι και στρατευμένοι (θεσμικοί και μη) έχουν αναλάβει να αναδείξουν φετινή πρωταθλήτρια την ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων, να είστε σίγουροι ότι σύντομα και όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου θα ζήσουμε και θα δούμε πράγματα και θαύματα που ούτε στην εποχή της θρυλικής παράγκας αντικρίσαμε. 

 

Άλλωστε, στις περισσότερες μέχρι τώρα αγωνιστικές πήραμε και το σχετικό μήνυμα γι’ αυτό. Το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας προειδοποιεί πως ο τίτλος της νέας περιόδου είναι κατοχυρωμένος και καπαρωμένος. Και ότι επίσης για να μη γίνει αυτό θα πρέπει να γυρίσει ο ουρανός ανάποδα. Θα μου πείτε μερικοί από εσάς καλόπιστοι (πιθανότατα και αφελείς) ποιο είναι αυτό το μήνυμα που εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Θα μου επιτρέψετε να προσθέσω και να διευκρινίσω ότι απλά δεν σας αφήνουν να το αντιληφθείτε.

 

Δεν θα σας βάλω στον κόπο να προβληματιστείτε από τη στιγμή που αυτό το πρόβλημα δεν είναι πολυσύνθετο και ως εκ τούτου και δυσερμήνευτο. Απλά απαιτεί μια μικρή προσοχή από μέρους σας και μια αναδρομή στα παιχνίδια της ομάδας, που προορίζεται και προωθείτε με τα χίλια, από τους πάντες, για να τερματίσει και να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Μη μου ζητήσετε βέβαια να σας “αποκαλύψω” ποια είναι αυτή η ομάδα γιατί στ’ αλήθεια θα με φέρετε στα δύσκολα. Θα νιώθω άβολα γιατί θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ μέσα σε υπόγεια και σε σκοτεινά τούνελ να την εντοπίσω. Συγχρόνως, με την αναδρομή κι αν σας βοηθάει περισσότερο η μνήμη θυμηθείτε σε πόσα από αυτά σημειώθηκαν περίεργες καταστάσεις και ανεπίτρεπτα, ως εξωφρενικά, γεγονότα με πρωταγωνιστές τους εντός και εκτός VAR επιλεγμένους ειδικά διαιτητικούς άρχοντες. Γεγονότα τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τον ουδέτερο και αντικειμενικό Τύπο σκάνδαλα, σφαγές και κλοπές βαθμών. Τελειώνοντας με τη μικρή αναδρομή σας προχωρήστε ένα βήμα και αντιστοιχίστε βαθμολογικά αυτές τις λαθροχειρίες. Το σύνολό τους θα σας εντυπωσιάσει.

 

Στο γήπεδο της προαποφασισμένης πρωταθλήτριας συνέβησαν πολλά και άνομα, με την πρωτοπορία της αυτήν την στιγμή να είναι δύο βαθμούς από την δεύτερη, αλλά να στηρίζετε στο σύνολο αρκετών βαθμών που εξασφαλίστηκαν με ριφιφί και διαιτητικές εγχειρήσεις. Η φυσιολογική διαφορά και η δίκαιη αυτή τη στιγμή θα αντικατέτασε με μείον τέσσερις βαθμούς από τον πρώτο, ο οποίος πρώτος θα ήταν ο αρχικός αλλά και μισητός της ανταγωνιστής της, ο ΠΑΟΚ. Όταν βλέπεις λοιπόν ότι αυτή η ομάδα δεν χάνει με τίποτα, με την παρασκηνιακή της ισχύ να της εξασφαλίζει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της διαιτησίας, δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή αντίδραση, παρά την γενική κατακραυγή, στις κατά συρροή σφαγές των αντιπάλων της, δεν έχεις παρά να οδηγηθείς σε μαύρες σκέψεις, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ιδιαίτερα μάλιστα αν ο ενοχλητικός σήμερα δεύτερος ανταγωνιστής της την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

 

Μετρήστε λοιπόν φίλοι μου τις σφαγές, τις κλοπές και τις κάλπικες νίκες του Ολυμπιακού και προσθέστε σε αυτές και τη νωπή σαββατιάτικη, με νέο θύμα αυτή τη φορά τους μαχητικούς κρητικούς που στρίμωξαν άγρια τους “σίγουρους” πρωταθλητές. Άλλοι δύο βαθμοί από τον μεγάλο χορηγό του δαφνοστεφανωμένου την αμαρτωλή ΚΕΔ. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας, αλλά και τα προγνωστικά σας. Εμείς σας λέμε ότι η νέα παράγκα το αποφάσισε ότι… “αυτός θα είναι ο πρωταθλητής”.


Τώρα, το πως θα το καταφέρει αν το πράγμα πάει να στραβώσει μάλλον δεν την προβληματίζει. Άλλωστε, όλα δείχνουν πως μέχρι τώρα η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος εκφυλίζεται σιγά σιγά σε μια μονόπρακτη παράσταση μιας ποδοσφαιρικής φαρσοκωμωδίας ερυθρόλευκου χρώματος.

 

ΥΓ1: ΕΡΤ1 και NOVA σε απόλυτη σύμπνοια, πιστές στον υφέρποντα αντιΠΑΟΚτσηδισμό τους, εξαφανίζουν ο,τι επιβαρυντικό αφορά τους χαλίφηδες της Αθήνας και του Πειραιά και μεγεθύνουν τις αμφισβητήσεις στις κρίσεις για τους νταμπλούχους. Η δημόσια τηλεόραση έδιωξε το σύννεφο από τα μπουκάλια που εκσφενδονίστηκαν στους παίκτες του Βόλου και έδωσε άπλετο χρόνο στον καθηγητή -πλυντήριο – διαιτησίας, τον περιβόητο Βαρούχα, μόνιμο αβανταδόρο των ισχυρών, να ξεπλύνει ακόμα και το μαρς πέναλτι του Σεμέδο.

ΥΓ2:
Είναι καιρός κάποιος να ενδιαφερθεί και να προστατεύσει τον Σάββα Θεοδωρίδη. Αυτό βέβαια δεν το περιμένουμε από τον κ. Αυγενάκη, όμως ο γιος του δεν αισθάνεται καμία ενοχή γι΄ αυτό που παρουσιάζει (με την οποιοδήποτε δικαιολογία ή ασυλία) ο πατέρας του; Είναι κρίμα.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/10)

 

X