ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νοοτροπία και άμυνα για κλάματα

Νοοτροπία και άμυνα για κλάματα

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αρθρογραφεί για την κακή νοοτροπία που κατέθεσε στο ΟΑΚΑ ο Αρης

Αντί πειστηρίων ανωτερότητας, ο Αρης κατέθεσε χθες στο ΟΑΚΑ στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την κακή νοοτροπία του. Ετσι μπορεί να εξηγηθεί ο απολογισμός των πέντε ηττών σε έξι αγώνες, προφανώς στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνεται και το παθητικό των 16 τερμάτων, κυρίως όμως η χθεσινή αγωνιστική εικόνα του.

 

Μια συμπαγής ομάδα, ξαφνικά χαρακτηρίστηκε από τις πελώριες αμυντικές τρύπες της. Αν κανείς εστιάσει και στα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού θα διαπιστώσει ότι με εξαίρεση τον Φραν Βέλεθ, η υπόλοιπη τριάδα προεξέχοντος του Γιώργου Βαλεριάνου ήταν… αλλού γι’ αλλού. Και στις δύο φάσεις, ο Ροζ ήταν εκτός θέσης, ενώ στο πρώτο τέρμα του Παναθηναϊκού ο Μιχάι Κόρχουτ απλώς άφησε την μπάλα να περάσει αποδεικνύοντας ότι δεν είχε αίσθηση του χώρου και διατηρώντας τη μέτρια έως κακή αγωνιστική εικόνα που έχει στα τελευταία παιχνίδια.

 

Η αυταπάρνηση που είχε αυτή η ομάδα στην άμυνα, αντικαταστάθηκε από άνευρες συμπεριφορές. Το ακόμη χειρότερο ήταν η λογική στην επίθεση. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η επίδειξη δεξιότητας αντικαταστάθηκε από κάθε ουσιαστική σκέψη και ενέργεια.

 

Κι έτσι, μια ομάδα χαμηλότερης ποδοσφαιρικής ικανότητας, όπως ο Παναθηναϊκός, η οποία έπαιξε για να θωρακίσει το μηδέν και προσπάθεια να διασφαλίσει τον βαθμό της ισοπαλίας έχοντας αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι, δίχως να νιώσει πίεση εξασφάλισε αυτό που ήθελε κάνοντας δύο πράγματα. Εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη αμυντική λειτουργία του Αρη και στη δική του άμυνα, δεν επίτρεψε τους παίκτες του Αρη αν πατήσουν περιοχή παρά τους άφησε να κάνουν ντρίμπλές και να επιδιώξουν περίτεχνες ενέργειες.

 

Για τον Αρη, αυτή η ήττα δεν αλλάζει κάτι δραματικά σε ότι αφορά τους στόχους του καθώς διατηρεί τεράστιο πλεονέκτημα για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι χρειάζεται πολύ… ψωμί για να μεγαλώσει, πρωτίστως σε νοοτροπία και να φθάσει να θεωρηθεί ισάξιος των ομάδων που θέλουν να πρωταγωνιστούν.

 

Παντελίδης: «Νομίζω ότι πάνω απ’ όλα από δικέρς μας επιλογές όχι καθαρό μυαλό σωστή πάσα, θεωρώ άνεροι σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιύ. Κάναμε λάθος επιλογές ενώ πολλές φάσεις προΛυθποοιέσεις είτε τελική πάσα ε΄κιτε προσπάθεια όχι αυτή που έπρεπε, όχι δεν αλλάζει κάτι

 

Ο απολογισμός των πέντε ηττών σε έξι αγώνες στο λεκανοπέδιο μάλλον είναι ενδεικτικός της νοοτροπίας του Αρη. Ακόμη περισσότερο, το παθητικό των 16 τερμάτων.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/4)

X