ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Παραμονή Βαρέλα από μία σύμπτωση…

Παραμονή Βαρέλα από μία σύμπτωση…

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την ανανέωση του συμβολαίου του Βαρέλα που προήλθε από σύμπτωση

Ο Φερνάντο Βαρέλα έμεινε στην Τούμπα. Ανανέωσε το συμβόλαιο του για τα επόμενα τρία χρόνια και ο Λουτσέσκου μαζί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ πήραν μια βαθιά ανάσα. Το «τέρας» ήταν αχτύπητο δίδυμο με τον Κρέσπο και πιθανή απώλεια του θα αποτελούσε επιλογή ρίσκου. Αντίθετα η παραμονή του εδραιώνει την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ διατηρεί άθικτη την άμυνα του και μπορεί να ελπίζει ότι στο ραντεβού της πρόκρισης στο Champions League θα σταθεί συνεπής.

 

Υπάρχει όμως κάτι που δημιουργεί έναν προβληματισμό. Η απορία προκύπτει από την εξιστόρηση του τι συνέβη την τελευταία μέρα, από τον ίδιο τον Βαρέλα, όταν επισκέφτηκε την Τούμπα για τελευταία φορά πριν αναχωρήσει οριστικά στην Πορτογαλία: «Τυχαία βρεθήκαμε με τον Βιειρίνια στη μπουτίκ όταν πήγα να πάρω φανέλες για τα παιδιά μου. Με ρώτησε αν τελείωσα από τον ΠΑΟΚ. «Δεν ξέρω τι να σου πω», του απάντησα. Αρχισε να κλαίει ο γιος μου. Τον είδα και μου είπε. "Ασε με να κάνω ένα τηλέφωνο στον Γιώργο Σαββίδη». Το έκανε και έτσι φτάσαμε στην τελική συζήτηση και τη συμφωνία» είπε.

 

Αρα το συμπέρασμα είναι απλό. Αν ο Βαρέλα από καθαρή σύμπτωση δεν συναντούσε τυχαία τον Βιειρίνια στην μπουτίκ τώρα θα ήταν στην Πορτογαλία, το κεφάλαιο της παραμονής του θα είχε κλείσει και ο ΠΑΟΚ θα αναζητούσε τον διάδοχο του. Αυτό σημαίνει ότι ο Βαρέλα έμεινε στην Τούμπα από καθαρή σύμπτωση, από ένα καπρίτσιο της μοίρας και βέβαια χάρη στην δραστική παρέμβαση του αρχηγού Αντελίνο Βιειρίνια.

 

Το ερώτημα είναι αυτονόητο. Είναι δυνατό ένας οργανισμός εκατομμυρίων όπως ο ΠΑΟΚ να εξαρτά το αποτέλεσμα του από συμπτώσεις; Αντί να υπάρξει η τυχαία συνάντηση του Βαρέλα με το Βιειρίνια ίσως ήταν προτιμότερο να δρομολογήσουν μόνοι τους την παρέμβαση του αρχηγού για να λυθεί το θέμα. Δεν είναι έτσι;

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (31/5)

X