ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πειραματικό/Παναθλητικός Συκεών: Και Κύπελλο και άνοδο!

Πειραματικό/Παναθλητικός Συκεών: Και Κύπελλο και άνοδο!

Το Πειραματικό ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική, βγήκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ και απέδειξε ότι παρέες και η σωστή οργάνωση μπορούν να είναι το μυστικό της επιτυχίας

Το Πειραματικό/ Παναθλητικός Συκεών ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική, βγήκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ και απέδειξε πολύ απλά ότι παρέες και η σωστή οργάνωση μπορούν να αποτελέσουν το μυστικό επιτυχίας για να πετύχει μια ομάδα με σωστές υποδομές τους στόχους της χωρίς περίσσια συστατικά! Η Metrosport δίνει το λόγο στους πρωταγωνιστές

 

 

To Πειραματικό/ Παναθλητικός Συκεών συνεχίζει το θαύμα του γυναικείου. Βγήκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ και ανέβηκε μαζί με τον Κεραυνό Αγίου Παύλου. Το μεράκι έγινε παρέα και ουσιαστικά από την πιο χαμηλή κατηγορία της ΕΚΑΣΘ.  Η αναμέτρηση που έγινε κόντρα στο Μαντουλίδη τα είχε όλα. Μπαλόνια, τραγούδια, μια μπασκετική γιορτή, που την ευχαριστήθηκαν όλοι. Μια εκδήλωση αλά ΝΒΑ! Αρκετός κόσμος μάλιστα έδωσε το παρών και άπαντες πέρασαν πολύ καλά. Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς και  έμπειρους παίκτες. Οι περισσότεροι θα παραμείνουν και του χρόνου. Μάλιστα, σε όλα τα παιχνίδια  είχε και κερκίδα, αφού είτε παίζει το γυναικείο είτε το ανδρικό υπάρχει κόσμος.

 

Ο Βασίλης Πρασσάς ήταν ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα σε αυτήν την επιτυχία και ξαναγύρισε ενεργά στην προπονητική. «Για μένα ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να βγαίνει η επιτυχία της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Είμαστε πάνω από όλα μια οικογένεια και κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Για μας αυτό που έχε σημασία είναι να ρίξουμε το βάρος στις υποδομές, γιατί η ομάδα εκπροσωπεί μια ευρύτερη περιοχή. Συγχαρητήρια σε όλους».

 

Ο Χρόνης Κεχαγιάς και ο Δημήτρης Ιατρού είναι δύο άνθρωποι που στηρίζουν από κάθε άποψη την ομάδα. Ειδικά οικονομικά. Και φυσικά το συνολικό μπάτζετ δεν ξεπέρασε τα 25000 ευρώ. Τα περισσότερα από χορηγίες. Σε 4 χρόνια από την Γ2 ΕΚΑΣΘ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 112 νίκες και 11 ήττες. «Για μας είναι ένα θαύμα. Για μένα ήταν το τελευταίο παιχνίδι και η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες ήταν ένα θαύμα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και νομίζω ότι ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές» τόνισε ο Χρόνης Κεχαγιάς, που ήταν και αρχηγός της ομάδας. Η νοοτροπία και η σκέψη δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί οι εποχές δεν είναι για ανοίγματα και υπερβάσεις. Ακαδημίες, συνέπεια και βάρος στα νέα παιδιά.

 

Από κοντά και ο Δημήτρης Ιατρού, που γλέντησε με την ψυχή του την διπλή επιτυχία. «Φέτος μπήκε το κερασάκι στη τούρτα σε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί από το 2008, όταν κ κατάφερα να είμαστε κοντά στην ομαδα!8 χρόνια με πολλές χαρές και λύπες. Πολύ άγχος, αλλά στο τέλος, όμως τα καταφέραμε. Οι δύο στόχοι που πετύχαμε είναι μεγάλη υπόθεση και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πάντα ένα πρότυπο. Ευχαριστώ πολύ τον Χρόνη Κεχαγιά για τη συνεργασία και ουσιαστικά ζήσαμε πολλά μαζί».

 

Οι νεοφώτιστοι θα κάνουν ότι περισσότερο μπορούν, αλλά συνήθως όταν γίνονται σπατάλες, δεν υπάρχει γυρισμός. Στο Πειραματικό/Παναθλητικό όμως κάνουν πάνω από όλα την αγάπη τους. Οι ομάδες πρέπει να εκφράζουν μια παρέα, μία οικογένεια. Σε συνδυασμό με την άνοδο του γυναικείου τμήματος στην Α1 Γυναικών, αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος, τα πάντα θα γίνουν με σωστό τρόπο. Και φυσικά είναι πολλοί οι χορηγοί, που στηρίζουν με τον δικό τους τρόπο την όλη προσπάθεια. Δε θέλει μαγικά, για να οργανωθεί μια αθλητική κυψέλη και να φανεί ότι το μπάσκετ είναι πάνω από στις προτιμήσεις του κόσμου!

 

X