ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Πήρε το παιχνίδι επάνω του, αποφασισμένος να πετύχει

Πήρε το παιχνίδι επάνω του, αποφασισμένος να πετύχει

Οι τελευταίες δηλώσεις του Φερέιρα δείχνουν ολοκάθαρα και απόλυτα πως είναι γνώστης των κενών αλλά και των δυνατοτήτων του ρόστερ των νταμπλούχων

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα δείχνουν ολοκάθαρα και απόλυτα πως είναι γνώστης των κενών αλλά και των δυνατοτήτων του ρόστερ των νταμπλούχων.

 

Σοβαρός, ψύχραιμος, εργατικός και δίκαιος, ο Πορτογάλος κόουτς του Δικεφάλου, όπως τουλάχιστον μέχρι στιγμής δείχνει η εν γένει συμπεριφορά του, αποτελεί ένα ισχυρό αντίβαρο σε ό,τι επισφαλές και ενδεχόμενα απαισιόδοξο μπορεί να προκύψει από την μη έγκαιρη ενίσχυση των πρωταθλητών. Προσωπικά με έχει πείσει πως είναι σε θέση και διαθέτει πέρα από τις φιλοδοξίες του, το κύρος, τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα να διορθώσει τα κακώς κείμενα που προκλήθηκαν από την «απόδραση» του προκατόχου του.

 

Παραλαμβάνοντας μια άκρως προβληματική κατάσταση και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να γεφυρώσει επικίνδυνα κενά (αγωνιστικά και ψυχολογικά) που άφησε πίσω της η προσχεδιασμένη όπως αρχίζει να διαφαίνεται αποχώρηση του Λουτσέσκου, αποδεικνύει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και μια αδιαμφισβήτητη σοβαρότητα σε κάθε λόγο του και σε κάθε απόφαση του.

 

Διαβάζοντας και τις τελευταίες δηλώσεις του, ένα μέρος των οποίων αναδημοσιεύω πιο κάτω, θα μπορούσα να πω ότι είμαι απόλυτα σίγουρος, πως δύσκολα θα διαψευστώ στις αισιόδοξες προβλέψεις μου για το πώς δηλαδή θα πορευτούν μαζί του οι νταμπλούχοι.

 

Είπε λοιπόν «προχθές» ο Φερέιρα: «Μ’ αρέσει η λέξη ισορροπία. Θέλω ένα μικρό ρόστερ. Ο Μιχαηλίδης είναι ένας από τους μικρούς που θα είναι με εμάς. Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσουμε σφιχτές άμυνες και σίγουρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό.

 

Προέχουν όμως τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η ομάδα θα συναντήσει δυσκολίες τις οποίες θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να τις ξεπεράσουμε. Στα νοκ άουτ παιχνίδια επιβάλλεται να έχεις ισορροπία. Έχω συζητήσει με τους παίκτες μου για όλα αυτά.

 

Συγκεκριμένα με τον Μάτος συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κατανοήσει πως άλλο το Πρωτάθλημα κι άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι έξυπνος και καταλαβαίνει πώς πρέπει να παίξει. Δεν πρόκειται να του αφαιρέσω την ποιότητα και την επιθετική του ικανότητα. Εγώ θέλω μια ομάδα με ποικιλία, που δύσκολα θα την αντιμετωπίζει ο κάθε αντίπαλος.

 

Η διοίκηση γνωρίζει τα θέλω μου και όσα χρειάζομαι και γνωρίζει επίσης τις ανάγκες του συλλόγου. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα πιο ισχυρή. Αν έχουμε δυο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση θα συμβεί αυτό. Εχω λάβει τις αποφάσεις μου, έχοντας κάνει μια ανάλυση του πρώτου σταδίου των φιλικών αγώνων. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε όλους, θα κρατήσουμε κάποιους. Τους υπόλοιπους θα τους κοιτάμε δίνοντας τους δανεικούς. Ετσι θα έχουν την ευκαιρία τους. Οι έμπειροι παίκτες είναι απαραίτητοι σε ομάδες όπως η δική μας».

 

Νομίζω, ότι μέσα από αυτές τις πρόσφατες δηλώσεις του Πορτογάλου κόουτς μπορεί κανείς εύκολα να σχηματίσει μια πρώτη «εικόνα» της άποψης που έχει σχηματίσει για την κατάσταση που βρήκε στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα όμως και των προθέσεων του, για το πως δηλαδή θα την διαχειριστεί. Ρεαλιστής, αλλά και συν αισθηματίας, αναφέρεται με τη ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα τόσο στα υπάρχοντα προβλήματα, όσο και στο δικό του όραμα για μια πιο ισχυρή ομάδα. Μιλά με το ίδιο ενδιαφέρον για τους απαραίτητους έμπειρους αλλά και για τους πολύτιμους ταλαντούχους νέους. Προσθέτει επίσης κι έναν λόγο για την αναγκαιότητα σύμπλευσης σε θεσμικό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ακόμα ενισχυθεί όπως θα έπρεπε σαν νέος κόουτς.

 

Υ.Γ.: Ο χρόνος μπορεί να μην περισσεύει, αλλά ελπίδες υπάρχουν ακόμα για να ενισχυθούν οι Πρωταθλητές. Τουλάχιστον… εκεί στο πολύπαθο και έρημο κέντρο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X