ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι τάσεις φυγής του κ. Μπύρου και η Μακεδονία που «μαράζωσε»

Οι τάσεις φυγής του κ. Μπύρου και η Μακεδονία που «μαράζωσε»

O κ. Μπύρος στα τρία χρόνια που διοικεί την Δόξα έχει δημοσιοποιήσει κι άλλες φορές την πρόθεση του να αποχωρήσει

Ο ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας Γιάννης Μπύρος, σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή βάζει θέμα αποχώρησης του από την ΠΑΕ. ‘Η γιατί έχει στερέψει από διάθεση για διοικητική προσφορά στην ομάδα της Δράμας ή γιατί θέλει με τον τρόπο αυτό να πείσει την κοινωνία της πόλης ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την ΠΑΕ.

 

O κ. Μπύρος στα τρία χρόνια που διοικεί την Δόξα έχει δημοσιοποιήσει κι άλλες φορές την πρόθεση του να αποχωρήσει “χωρίς να αφήσω ούτε ένα ευρώ χρέος”. Στην εξέλιξη τού Πρωταθλήματος τις δηλώσεις αποχώρησης τις έκανε όταν η Δόξα δεχόταν ταπεινωτικές ήττες ή όταν έφευγε από το οπτικό της πεδίο ο αρχικός στόχος, που ήταν η άνοδος στη Super League.

 

Η αλήθεια είναι ότι την απόφαση του περί αποχώρησης του την δημοσιοποίησε πολλές φορές, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ακόμη δεν την έχει κάνει πράξη. Είτε γιατί δεν βρίσκει έναν αξιόπιστο διοικητικό διάδοχο, είτε γιατί δεν είναι ακόμη ψυχολογικά προετοιμασμένος να αποχωρήσει από τη Δόξα.

 

Παρότι με τον Γιάννη Μπύρο στην ηγεσία η Δόξα δεν πέτυχε να προβιβαστεί στην Super League, με κριτήριο την απουσία υγειών οικονομικά παραγόντων από τις ομάδες της Football League, γίνεται αναγκαία την παρουσία του κ. Μπύρου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

 

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο το αν θα φύγει ή αν θα παραμείνει στη Δόξα Δράμας ο κ. Μπύρος. Το ζήτημα που αφορά όλη της Β. Ελλάδα είναι ότι μία γεωγραφική περιοχή πραγματικό εργαστήρι του ποδοσφαίρου έχει χάσει τους ισχυρούς πυλώνες του αθλήματος.

 

Ενδεικτικό της λειψανδρίας που υπάρχει από ισχυρούς οικονομικά παράγοντες είναι το γεγονός ότι στη νέα Super League 2 μόνο δύο ομάδες θα εκπροσωπούν τη Μακεδονία, ο Απόλλων Πόντου και η Δόξα.

 

Ακόμη περισσότερο λυπηρό είναι το γεγονός ότι στη Football League θα αγωνίζονται μόνο η Βέροια, η Καβάλα και η νεοφώτιστη Τρίγλια. Απουσιάζουν δηλαδή ομάδες της περιφέρειας που έγραψαν μεγάλη ιστορία στο εγχώριο ποδόσφαιρο όπως ο Πανσερραϊκός και ο Πιερικός που μαράζωσαν γιατί εγκαταλείφθηκαν πριν από χρόνια από τους οικονομικούς παράγοντες και οι τοπικές κοινωνίες τις γύρισαν την πλάτη.

 

focus

 

Η μη παρουσία του κ. Γουλιέλμου στα γραφεία της ΚΑΕ Αρης το τελευταίο διήμερο δεν θα αποτελούσε είδηση, αν δεν συνοδευόταν από την πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης των “κίτρινων” στο ίδιο διάστημα έκανε τα ραντεβού του με θέμα την ομάδα μπάσκετ σε καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Προφανώς βρίσκει περισσότερο ελκυστικό το περιβάλλον...

X