ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θρασείς, προκλητικοί αλλά και…. χυδαίοι!

Θρασείς, προκλητικοί αλλά και…. χυδαίοι!

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τις συμπεριφορές και νοοτροπίες Κορλεόνε από αυτούς που ελεύθεροι και ανεμπόδιστοι

Εχω την εντύπωση πως δεν χρειάζεται να επικαλεστώ εμπειρίες και μνήμες από το παρελθόν για να τεκμηριώσω για πολλοστή πλευρά πως στη δόλια την πατρίδα μας στην ουσία, πραγματική εξουσία (παράλληλα με τις νόμιμες Κυβερνήσεις) ασκούν φατρίες αεριτζήδων, μετά παντός είδους καρτέλ να επιβάλλουν το δικό τους νόμο. Επί πολλές δεκαετίες ο Ελληνας βιώνει τη δράση ενός μόνιμου στυγνού παρακράτους που έχει ριζώσει βαθιά διαβρώνοντας τον κοινωνικό ιστό και αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες της άνομης δράσης.

 

Τυχοδιώκτες παντός καιρού με τις οποιεσδήποτε Κυβερνήσεις έχουν τον τρόπο τους όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά και να αναδεικνύονται αντίστοιχα σε ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, ασκώντας πιέσεις με τη βοήθεια ασυνείδητων (και συνήθως καταχρεωμένων) μεγαλο-εκδοτών και μεγαλο-καναλαρχών με τους οποίους μοιράζονται ακριβοδίκαια το πλιάτσικο των ολοφάνερων εκβιασμών που ακούν σε αδύναμους ή αργυρώνητους δημόσιους λειτουργούς. Οι τελευταίοι μπορούν να πουλήσουν και τη ψυχή τους στο διάβολο αυτο-εξεφτελιζόμενοι από τη στιγμή που δεν διστάζουν να καθίσουν δίπλα, δίπλα, στα ίδια έδρανα, με αυτούς που πριν από λίγο καιρό τους χαρακτήριζαν πολιτικούς απατεώνες. Είναι δακτυλοδεικτούμενοι (οι παραπάνω αναφερόμενοι αεριτζήδες) οι οποίοι από άφραγκοι έγιναν πανίσχυροι οικονομικοί παράγοντες – ακόμη και εφοπλιστές - με αποτέλεσμα να αποδειχθούν και τα ιδανικότερα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος.

 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ξαναφέρω στην επικαιρότητα τη “δραστηριότητα” (ληστεία τράπεζας) κάποιων προέδρων ενός συγκεκριμένου συλλόγου όπως και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη παράγκα, το θείο, τον κοκαλιάρη και το κυριότερο να υπενθυμίσω ποιοι κακοποίησαν σε βάθος χρόνου βάναυσα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απομακρύνομαι λοιπόν από το παρελθόν για να σταθώ στα φρέσκα και ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά που εκστόμισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά τη… θριαμβευτική ισοπαλία εντός έδρας της ομάδας του επί ενός αντιπάλου που ο προπονητής του το διαχειρίστηκε επιπόλαια με τον τρόπο που το αντιμετώπισε (κράτησε τα καλά χαρτιά του στον πάγκο και τα χρησιμοποίησε σαν αλλαγές διαπράττοντας και την τεράστια γκέλα να τους βάλει αποσύροντας τους δυο καλύτερους παίκτες του μέχρι εκείνη τη στιγμή). Πανηγύρι λοιπόν για την εντός έδρας ισοπαλία με μια ομάδα που η ίδια εντός έδρας έχει υποστεί σοκ και αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ.

 

Ο ΠΑΟΚ που είναι η ομάδα που έγινε το απωθημένο του και ο τρόμος του προέδρου του Ολυμπιακού. Προχώρησε σε έναν πύρινο (αλλά και φαιδρό – προσθέτω και χυδαίο) λόγο μπροστά στους εκστασιασμένους ρεπόρτερ με απίστευτες απόψεις, θέσεις, καταγγελίες οι οποίες στόχευαν αποκλειστικά και μόνο στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, το να βγαίνει αυτός ο τύπος και να λέει πως του το έκλεψαν το Πρωτάθλημα τη στιγμή που σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος, κεκλεισμένων των θυρών στου Ρέντη, αποκαλούσε τους παίκτες του ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του τίτλου, (αγνοώντας επιπρόσθετα πως ο στενότερος συνεργάτης του, Σάββας Θεοδωρίδης, δημόσια είχε δηλώσει πως ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαια πρωταθλητής αλλά και το σοβαρότερο, με τον προπονητή του μόλις λίγα 24ωρα πριν να συγχαίρει δημόσια τον ΠΑΟΚ για αυτή την κατάκτηση που ο ίδιος τη χαρακτηρίζει κλοπή), είναι κάτι που δείχνει μια συσσώρευση φθόνου για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη η οποία εκδηλώθηκε για μια ακόμη φορά με την πρώτη ευκαιρία αλλά και που δυστυχώς παρουσιάζει έναν αδιόρθωτο αυτοκαταστροφικό τύπο που βασανίζεται από μια επαναλαμβανόμενη κατακλυσμιαία και αθεράπευτη ψυχική διαταραχή. Ποιος ξέρει όμως τι τον βασανίζει. Οι δικαστικές του περιπέτειες;

 

Οι εξελίξεις με τις διώξεις για τα στημένα και οι απίστευτες μεθοδεύσεις στο τεράστιο θέμα του Noor 1; Κάτι τον βασανίζει ώστε να καταφεύγει σε τέτοιου είδους παρακρούσεις και παραληρήματα. Εδώ όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέφυγε κατά πολύ και παρέσυρε και έναν τάχα μου δήθεν σοβαρό δημοσιογράφο του ομίλου Αλαφούζου, τον κύριο Οικονόμου ο οποίος επανέλαβε την άθλια ρητορική του Μαρινάκη κάνοντας λόγο για Πρωτάθλημα των Πρεσπών. Κατάντημα και για τους δυο! Ειλικρινά συγκρατούμαι για να μην εκτραπώ και μπω σε χαρακτηρισμούς βαρύτατους που τους αξίζει. Απλά και καταλυτικά και υπεύθυνα τους λέω κατάφατσα, ότι είναι χυδαίοι. Εδώ βάζω φρένο στη δικαιολογημένη οργή μου αναμένοντας και από τον επίσημο ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε αλλαγή τακτικής απέναντι σε τέτοιου είδους θρασίμια.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport 

X