ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το πιθανό «δώρο» του Ηρακλή ποιος θα το διαχειριστεί;

Το πιθανό «δώρο» του Ηρακλή ποιος θα το διαχειριστεί;

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την προοπτική δικαίωσης του Ηρακλή και της συμμετοχής του στη Super League 2

 

O ποδοσφαιρικός Ηρακλής κάνει μία τίμια προσπάθεια με στόχο να δικαιωθεί πέρα από ηθικά και αγωνιστικά για την αδικία την οποία υπέστη το 2011 όταν η ομάδα υποχρεώθηκε σε υποβιβασμό.

 

Περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία αν κρίνει στηριζόμενη στο γράμμα του νόμου το πιθανότερο είναι να απορρίψει το αίτημα του Ηρακλή. Αν όμως μπει στην ουσία της ένστασης θα δώσει την ευκαιρία και στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να αποδείξει ότι διέπεται από πνεύμα ισονομίας και στοχεύει στην απόδοση δικαιοσύνης στις καραμπινάτες αδικίες του προηγούμενου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

 

Χθες από αξιόπιστη πηγή είχα μία πληροφορία θετική για τον Ηρακλή. Σύμφωνα μ’ αυτήν η ομάδα της Κασσιόπης συζητάει το ενδεχόμενο της συνένωσης με την ομάδα του Κρόνου Αργυράδων. Η νέα ομάδα θα συμμετάσχει στην Football League και θα είναι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Κέρκυρας σε επαγγελματική κατηγορία. Το σενάριο αυτό συζητιέται μεταξύ των δύο πλευρών, παρότι δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία. Αν τελικώς το φλερτ μετατραπεί σε γάμο, τότε χηρεύει μία θέση στη Super League 2 , οπότε το κενό κάλλιστα θα μπορούσε να το καλύψει ο Ηρακλής αν δικαιωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων. Γιατί οι «κυανόλευκοι»; Προκειμένου με συνοπτικές διαδικασίες να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρους τους.

 

Το ζήτημα όμως είναι ποια ομάδα θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο και υπό ποια διοίκηση. Μία ΠΑΕ με το ΑΦΜ της αρχικής εταιρείας υπό τη διοίκηση ενός σχήματος που θα επιλεγεί από τον Γυμναστικό Σύλλογο ή θα έχει συνέχεια ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος ο οποίος αποφάσισε για ευνόητους λόγους να μην προχωρήσει τελικώς, ακόμη, στην εκκαθάριση της ΠΑΕ;

 

Το δεύτερο θέμα είναι αν η διοίκηση που θα αναλάβει θα έχει την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσει μία αξιόπιστη αγωνιστικά ομάδα ή θα κάνει απλώς διαχείριση με κίνδυνο να μην αξιοποιήσει το «δώρο» από την ΕΠΟ.

 

Και γι’ αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να έχουν λύσεις οι «κυανόλευκοι» πριν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

X