ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Βασίλης Χρηστίδης, «the next big thing»

Βασίλης Χρηστίδης, «the next big thing»

Ο αρχηγός της Εθνικής Παίδων, αλλά και πρωταθλητής Ελλάδας, MVP, μέλος της καλύτερης πεντάδας και πρώτος σκόρερ με το Μαντουλίδη αποκαλύπτεται στη Metrosport

Πολλοί μιλούν για το «next big thing» του ελληνικού μπάσκετ. Ούτε 16 χρονών, τα κλείνει στις 10 του μήνα, ύψος 2.07, 94 κιλά και έχουμε και λέμε. Πρωταθλητης Παίδων με το Μαντουλίδη, αρχηγός της Εθνικής παίδων. Πρώτος σκόρερ, MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.

 

Ο λόγος για το Βασίλη Χρηστίδη. Από μόνος του αποτελεί θέμα για συνέντευξη, δε χρειάζονται οι στατιστικές και αγωνιστικές περγαμηνές, για να το καταλάβεις. Ψηλό και γερό παιδί, καλοσχηματισμένο κορμί, πολύ δουλειά και αν τον προσέξεις μέσα στο γήπεδο, κάνει «μπαμ», ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

 

 

Η Metrosport και το metrosport.gr συνάντησαν το Βασίλη Χρηστίδη στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, που συνεχίσουν να βγάζουν παιδιά μυημένα στον πρωταθλητισμό και στη εκπαιδευτική διαδικασία. Μας μίλησε για τα συναισθήματά του, την αγάπη του για το μπάσκετ, τα σχέδιά του, αλλά και ρο ρόλο που έχει η οικογένεια και η Εθνική ομάδα για αυτόν!

 

Πρωταθλητής με την ομάδα του Μαντουλίδη, MVP, αρχηγός της ομάδας σου και της Εθνικής Παίδων και παράλληλα πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Πολλές οι μαζεμένες διακρίσεις και πολλά τα μπράβο. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

 

«Σίγουρα, είναι ένα κίνητρο για περισσότερη δουλειά, ο τίτλος του MVP ήρθε μέσα από τη δουλειά, συνολική και ατομική. Οι συμπαίκτες με εμπιστεύτηκαν και βγήκε αυτό μέσα από ομαδική προσπάθεια. Ξεκινήσαμε από τις 15 Αυγούστου και πρώτος μας στόχος ήταν να βγούμε πρώτοι στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να γίνεσαι καλύτερος χωρίς σταματημό. Όλα πήγαν με βάση το σχεδιασμό. Θέλαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τελικά ήρθε η πρώτοι θέση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό. Όλα γίνονται με πολύ προπόνηση μέρα με τη μέρα.

 

-Μέτρησε το γεγονός ότι νικήσατε τον πιο δυνατό αντίπαλο θεωρητικά στην πρώτη αγωνιστική;

 

«Δεν υπάρχει ο πιο δυνατός σύλλογος. Δε μπορείς να αμφισβητήσεις κάποιο σύλλογο έτυχε να παίξουμε με τον θεωρητικά πιο δυνατό αντίπαλο και ήρθε η νίκη. Επαναλαμβάνω όμως ότι ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε. Όλες οι ομάδες όμως ήταν μέσα στις 16 καλύτερες και δε χωρούν πολλές αμφισβητήσεις για τις ομάδες που είχαμε αντιπάλους».

 

-Ποιοι είναι οι στόχοι για τα επόμενα 2 χρόνια, που ουσιαστικά θα αποτελέσεις στόχο μεγάλων ομάδων και ήδη το όνομά σου άρχισε να ακούγεται ανεπίσημα και στα μπασκετικά κουτσομπολιά. Σε επηρεάζει καθόλου;

 

«Δε εκβιάζουμε καταστάσεις και δεν έχω κανένα άγχος. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω όπως δούλευα και ότι έρθει καλώς να έρθει. Για μένα το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής και δε μπορώ χωρίς αυτό. Έχω την οικογένεια και τους προπονητές μου που φροντίζουν να με συμβουλεύουν όπου χρειάζεται. Η μεταγραφή είναι μία υπόθεση που πάντα απασχολεί έναν παίκτη, όταν δουλεύει και διακρίνεται, αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Αυτό που έχει σημασία είναι η προπόνηση».

 

-Πλέον, υπάρχει και η Εθνική Παίδων, στην οποία είσαι και αρχηγός. Ποια είναι τα συναισθήματα;

 

«Η Εθνική είναι ο πρώτος στόχος για αθλητή. Έχω μάθει να είμαι οικογένεια με τους συμπαίκτες μου. Είναι όνειρο του καθενός να διακριθεί και να έχει επιτυχίες με την Εθνική του ομάδα. Έχουμε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και νομίζω ότι μέσα από τη δουλειά θα φτάσουμε ψηλά».

 

 

«Πρότυπό μου ο Πάου Γκασόλ»

 

Τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε ένα Νοβίτσκι, σε ένα Γκασόλ, σε ψηλά σύγχρονα τριαρό-τεσσάρια. Τι λέει όμως ο ίδιος. «Ο Πάου Γκασόλ είναι το πρότυπό μου. Βέβαια, ο ρόλος εξαρτάται από τον προπονητή και ο ρόλος μου είναι να βοηθάω την ομάδα. Αυτό φάνηκε και στο Πανελλήνιο, ότι μέσα από το ρόλο μου βοήθησα και την ομάδα μου μέσα στο γήπεδο να φτάσει στους στόχους της. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από την ομάδα να αναδεικνύονται οι παίκτες»

 

Όσο για ξεκούραση, απαγορευμένη λέξη.“Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, αλλά δεν μας ενοχλεί αυτό. Δε μπορείς από τα 16 να πεις ότι είσαι ολοκληρωμένος. Προχωράς βήμα, πρέπει να δουλέψω το σουτ μου και την άμυνα μου όπως λένε οι προπονητές. Για μένα το μυστικό είναι να μη σταματάς να δουλεύεις και να βάζεις στόχους».

 

«Η πειθαρχία είναι το κλειδί σε όλα»

 

H εξέλιξη των παιδιών ειδικά μέχρι τα 18 θέλει πολλαπλή παρακολούθηση και δουλειά. Ο Βασίλης Χρηστίδης είναι ένας παίκτης με φυσικά προσόντα, πολύ προσαρμοσμένη καθημερινότητα σε διατροφή και εκγύμναση, αλλά και σωστό timing. Από κοντά όμως έχει τους προπονητές του, την οικογένειά του και έχει πολύ προσγειωμένη αντίληψη.«Η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό. Για μένα είναι πολύ σημαντική στήριξη από την οικογένειά μου και τους προπονητές μου. Τους ευχαριστώ πολύ». Μεγάλη η στήριξη του πατέρα του Χρήστου, που μιλάει πάντα μετρημένα. «Να συνεχίσει τη δουλειά και να εμπιστεύεται τον εαυτό του. Αυτό μετράει» τόνισε με τα χίλια ζόρια.

 

Ο Μαντουλίδης του παρέχει τα σωστά εφόδια. Κατεύθυνση, συνθήκες, καλλιέργεια. Από τα 5 μέχρι τα 8 του ήταν κολυμβητής, αλλά δεν τον κέρδισε η κολύμβηση. Τι λέει για την εθνική ομάδα. «Είμαι πολύ μεγάλη εμπειρία η Εθνική. Ήμουν στη Παμπαίδων, τώρα θα έχουμε την εθνική ομάδα με τους παίδες και είμαστε πάνω από όλα μια μεγάλη παρέα. Το περιμένω με μεγάλη διάθεση την παρουσία μου».

 

Οι μάνατζερ και οι ομάδες ήδη άρχισαν να ρωτούν και τον πολιορκούν. Δε θα αναφερθούμε περαιτέρω πλην του ότι από την πρώτη ημέρα βρέθηκαν άνθρωποι του Ολυμπιακού στην Χαλκίδα. Για την ηλικία του έχει πιάσει ταβάνι. ΠΑΟΚ και Άρης μακάρι να μπορούσαν να τον πάρουν, αλλά δεν αποκλείεται να έρθει πρόταση και από ευρωπαϊκό σύλλογο.

 

X